Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

E16 – E20 EVO (vierwielig) Stabiele toppresteerder

Maximale Vielseitigkeit, Wendigkeit und Stabilität Die Vierrad-Baureihe E16 – E20 EVO bietet eine große Auswahl an Modellen. Je nach Anforderung stehen unterschiedliche Batteriekapazitäten, Höhen oder Ausführungen für schmale Gangbreiten zur Verfügung. Sie ermöglichen im Betrieb ein präzises Lasthandling auf engstem Raum – bei hoher Stabilität. Durch die innovative Kombi-Lenkachse von Linde kann der Achsstummel der Hinterräder um 175 Grad gedreht werden. Dadurch kann das Fahrzeug an Ort und Stelle wenden, ohne den Bodenbelag zu beschädigen. Auch die Elektrostapler sind mit der Linde compact-Vorderachse ausgestattet: Als integrierte Einheit sorgen zwei leistungsstarke Antriebsmotoren, wartungsfreie Bremsen und direkt an der Achse montierte Leistungskomponenten für maximale Leistung bei hoher Energieeffizienz. Ein einfacher Batteriewechsel oder das optionale integrierte Ladegerät sorgen für eine hohe Verfügbarkeit….

eigenschappen

Het Linde Protector Frame garandeert optimale veiligheid voor de bestuurder tijdens het hanteren van lasten, waarbij het frame en het dak van het bestuurdersgedeelte een robuuste, ingesloten beschermende zone vormen. Dankzij de hangende kantelcilinders zijn de hefmastprofielen bijzonder slank en netjes ingekapseld, zodat de bestuurder het best zicht heeft op de lading en hun omgeving. Bovendien dragen effectieve tractiecontrole, redundante regelcircuits en hoge restbeladingscapaciteiten bij tot maximale betrouwbaarheid en operationele veiligheid.

 • Robuuste overkapping
 • Controle overtolligheid
 • Volledige tractiecontrole
 • Onderdelen die optimale zichtbaarheid bieden
 • Hoge resterende belastingscapaciteiten

Vermoeidheidsvrij, effectief werken is de basis voor hoge productiviteit in de interactie tussen mens en machine. Zoals met alle Linde-voertuigen is ergonomie een essentieel ontwerpprincipe van de E16 - E20 EVO-serie. Dit is van toepassing op de opstelling van alle bedieningselementen rond de bestuurder, zoals de verstelbare stoel en armleuningeenheid, de geïntegreerde, gevoelige Linde Load Control voor de bediening van de mastfuncties en de typische, efficiënte dubbele pedaalbediening van Linde. Het chassis en het ruime bestuurderscompartiment van de EVO-serie zijn opzettelijk technisch van elkaar losgekoppeld om de overdracht van trillingen naar de bestuurder zo laag mogelijk te houden.

 • Ergonomische bedieningselementen
 • Efficiënte dubbele pedaalaandrijving en gevoelige besturing via Linde Load Control
 • Ruime bestuurderscabine en minder trillingen
 • Onderdelen die optimale zichtbaarheid bieden

De vierwieltrucks van de E16 - E20 EVO-serie bieden een bijzonder hoge zijdelingse stabiliteit. Zware ladingen kunnen zelfs met grote hoogten met milliliter-precisie worden verplaatst. Dankzij de innovatieve Linde-combias kunnen de achterwielen worden gedraaid, zodat de truck ter plaatse kan draaien, met minimale bandenslijtage en geen grondschade. Nauwkeurige besturing wordt geboden door het perfecte samenspel tussen de aandrijving aan de voorzijde met twee motoren en Linde Load Control. Hiermee kunnen alle functies van de hefmast moeiteloos worden bediend met de kleinste beweging van de vinger, en bestuurders kunnen tegelijkertijd heffen en kantelen. Bovendien zorgen drietraps instelbare rijdynamiek voor vraagafhankelijke vermogensafgifte en energie-efficiëntie.

 • Maximale manoeuvreerbaarheid in zelfs de krapste afgesloten ruimtes
 • Veilige laadverwerking met Linde Load Control
 • Wielen rollen in tegengestelde richting tijdens het draaien
 • Verminderde bandenslijtage en beschadiging van vloeren
 • Energie-efficiëntie door minimale stuurweerstand

E16 - E20-trucks uit de EVO-serie zijn opmerkelijk zuinig en onderhoudsvriendelijk dankzij hun extreem lange onderhoudsintervallen. De gehele aandrijfas inclusief de driefasige motoren voor de rij- en hefaandrijving en centrale functionele onderdelen zoals de hefmast en de kantelcilinders zijn allemaal volledig onderhoudsvrij. De eerste algemene inspectie van de elektrische vorkheftruck is alleen noodzakelijk na 1000 bedrijfsuren en de hydraulische olie hoeft pas na 6000 uur te worden vervangen. De truckmodellen zijn ontworpen met het oog op onderhoudsgemak en daarom zijn alle onderdelen van de truck gemakkelijk toegankelijk voor reparaties. Dit alles maakt het gebruik van de truck probleemloos.

 • Eerste service na 1.000 draaiuren
 • Centrale onderdelen zoals elektromotoren en remmen zijn onderhoudsvrij
 • Hydraulische olie verversen na 6000 bedrijfsuren
 • Onderhoudsvriendelijk ontwerp maakt snelle uitwisseling van onderdelen mogelijk
 • Continue technische optimalisatie

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Afstand loadcentrum Accuspanning / nominale capaciteit (5 uur) Rijsnelheid, met / zonder lading
(FR) E16P (FR) 1.6 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)
(FR) E16PH (FR) 1.6 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48 / 700/775 (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)
(FR) E18PH (FR) 1.8 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48 / 700/775 (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)
(FR) E20PH (FR) 2.0 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48 / 700/775 (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)
(FR) E20PHL (FR) 2.0 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48 / 840/930 (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)
(FR) E20PL (FR) 2.0 (t) (FR) 500 (mm) (FR) 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) (FR) 20 / 20 (km/h)

optiesoptional equipment

Actieve batterijontluchting

Snel, comfortabel, veilig: de automatische ontluchter maakt het laadproces zeer gebruiksvriendelijk, omdat het gebaseerd is op een plug-and-play interface op de achterklep van de truck. Het batterijcompartiment en de deur hoeven niet te worden geopend om de batterij op te laden.

Hoogfrequente ingebouwde lader

Het optionele, hoogfrequente, ingebouwde laadapparaat maakt een flexibel en snel opladen van de batterij mogelijk zonder de noodzaak voor een speciale batterijopslag of een oplaadruimte. Het hoge rendement, het temperatuurgeregelde laden en de automatische ladingbesparing en equalizing garanderen een energiezuinig laadproces.

Varianten van hefmasten

Linde's reeks hefmastvarianten vinden de perfecte balans tussen hefhoogte en totale hoogte. Het assortiment omvat standaardmasten met een hefhoogte tot 5650 mm, duplexmasten (volledig vrij heffen) met een hefhoogte tot 4145 mm en triplexmasten (volledig vrij heffen) met een lift tot 6075 mm.

Hydraulisch vervangingssysteem voor batterijen

Snel en gemakkelijk vervangen van de batterij: met één druk op de knop tilt het Linde-systeem voor het vervangen van de hydraulische batterij de batterij op totdat deze 60% vrij is van de truck, waar deze kan worden opgehaald door een plafondkraan of een tweede vrachtwagen. Deze optie is beschikbaar voor E12 - E50 vorkheftrucks.