Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

T16 – T20 ROBUUST EN BETROUWBAAR

ROBUUSTE VEILIGHEID BIJ HET MANOEUVEREN EN TRANSPORTEN

De T16, T18 en T20 pallettrucks hebben een bijzonder robuuste constructie. De helmstok en motorafdekking zijn bijvoorbeeld gemaakt van met glasvezel versterkte materialen en kunnen betrouwbaar en continu werken, manoeuvreren, orderverzamelen en transporteren. Het lage chassis biedt meer veiligheid. Het bedekt alle wielen zodat de voeten van de gebruiker er niet mee in contact komen. De dissel is op een zeer laag punt op de truck gemonteerd. De bediener staat daarom op veilige afstand van de pallettruck met de helmstok neergeklapt.

Het effectieve elektrische remsysteem is ook belangrijk voor de veiligheid van de T16, T18 en T20. De trucks versnellen snel met de krachtige driefasige motor en het boostereffect zorgt voor nog meer output in moeilijke situaties. Afhankelijk van de versie hebben ze een hefvermogen van 1.600 tot 2.000 kilogram.

eigenschappen

Het ontwerp van de pallettruck verbetert de veiligheid van de bestuurder en beschermt zijn voeten, omdat de wielen volledig worden afgedekt door het chassis. Bovendien garandeert het montagepunt van de lage stuurknuppel dat de bestuurder zich op veilige afstand van de truck bevindt tijdens de beweging. SafetySpeed ​​past automatisch de snelheid aan, afhankelijk van de positie van de stuurstand. hoe meer verticaal, hoe langzamer het gaat. Dit betekent dat de truck niet tegen de bestuurder kan stoten. Als de bestuurder de dissel naar de bovenste of onderste eindpositie verplaatst, zorgen effectieve elektromagnetische remmen ervoor dat deze snel stopt. Hetzelfde is van toepassing als de bestuurder de rijschakelaar loslaat. Het ontwerp van de stuurknuppel beschermt de handen van de bestuurder tegen stoten.

 • Diepgetrokken chassis voor voetbescherming
 • Effectief remsysteem
 • Gecontroleerde snelheid met de helmstok
 • Helmstok met handbescherming
 • Bevestigingspunt van de lage stuurboom

Alle bedieningselementen op de helmstok zijn eenvoudig met beide handen toegankelijk voor de gebruiker. Bovendien heeft de dissel een lange hendel, waardoor het gemakkelijker is om de truck in nauwe bochten te besturen. De operator kan papier, schrijfgerei en ander werkmateriaal bij de hand houden in de diepe opslagcompartimenten.

 • De helmstok kan van links of rechts worden bediend
 • Lange hefboom
 • Opbergcompartimenten diep

De krachtige, digitaal gestuurde draaistroommotor zorgt voor een snelle acceleratie. Bovendien kan de technicus de prestatieparameters van de truck aanpassen aan de speciale omstandigheden van de site, waardoor de verwerkingscapaciteit toeneemt. Met behulp van het boostereffect verhoogt de motor automatisch het koppel en, als gevolg daarvan, de prestaties. Moeilijke situaties zoals het beklimmen van hellingen of het rijden over kuilen zijn gemakkelijk onder de knie te krijgen. Met de kruipsnelheidsknop kan de truck langzaam worden gemanoeuvreerd, zelfs met de helmstok in verticale positie. Dit maakt veel werkprocessen gemakkelijker als er weinig ruimte beschikbaar is. Grote aandrijfwielen absorberen schokken en maken de truck stabieler op oneffen oppervlakken.

 • Krachtige driefasige motor
 • Boostereffect voor een hoger koppel
 • Kruip Snelheidsknop
 • Grote aandrijfwielen voor meer stabiliteit

De driefasige technologie van de motor vereist geen onderhoud en er zijn dus geen servicekosten. De servicetechnicus kan de componenten gemakkelijk bereiken. Bovendien heeft de truck een CAN-busstructuur: de servicetechnicus kan de truckgegevens met behulp van een laptop uitlezen en kan vervolgens een snelle vrachtwagendiagnose uitvoeren. De helmstok en motorafdekking zijn gemaakt van bijzonder taaie, met glasvezel versterkte materialen. Dit voorkomt schade en verlaagt de servicekosten.

 • Onderhoudsvrije driefasige motor
 • CAN-busstructuur
 • Eenvoudig toegankelijke servicecomponenten
 • Glasvezelversterkte helmstok en motorafdekking

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Lift Accuspanning / nominale capaciteit (5 uur) Rijsnelheid, met / zonder lading
T16 ION 1.6 (t) 125 (mm) 24 / 82 (V)/(Ah) 6 / 6 (km/h)
T18 1.8 (t) 125 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) 6 / 6 (km/h)
T18 ION 1.8 (t) 125 (mm) 24 / 164 (V)/(Ah) 6 / 6 (km/h)
T20 ION 2.0 (t) 125 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) 6 / 6 (km/h)

optiesoptional equipment

Akoestisch signaal

De optionele zoemer klinkt anders dan de standaardhoorn en is beter te horen in luide omgevingen.

Suspensie

De aandrijfwielen hebben een extra ophanging om schokken en stoten te absorberen.

Geïntegreerde oplader

De geïntegreerde lader verhoogt de flexibiliteit: de pallettruck kan bijna overal en op elk moment worden opgeladen.

Laad de rugleuning

De rugleuning stabiliseert de lading en voorkomt dat de pallets verschuiven.

Noodstopknop

Als de bestuurder op de knop drukt, stopt de truck onmiddellijk en beschermt deze en anderen tegen gevaren of schade.

Verticale batterij vervangen

De batterij kan eenvoudig en moeiteloos van de zijkant van de truck worden verwijderd met behulp van rollen.

Toegangscontrole

Toegangscontrole van de connect: fleet management software van Linde informeert de operator aan het stuur van welke truck. De bestuurder moet zichzelf identificeren met behulp van een pincode of een RFID-kaart voordat deze de truck kan starten.