Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

M10 X / XE FLEXIBEL WERKPLATFORM

FLEXIBEL TRANSPORT, TILLEN EN BESTELLEN PLAKKEN

De palletheftrucks M10 X en M10 XE kunnen hun vorken via een schaarhoogwerker tot een hoogte van 800 mm optillen en hebben een zeer compact ontwerp. Daarom worden deze trucks flexibel gebruikt in transporttaken, als mobiele werkplatforms of voor het occasioneel orderverzamelen in de krapste ruimtes. Linde biedt twee versies: het model M10 XE heeft een elektrische liftaandrijving. De bestuurder hoeft geen enkele kracht te gebruiken om de lading op te tillen of te laten zakken. In het model M10 X wordt het heffen handmatig gestart door de bediener met behulp van de disselboom. De bewegingsrichting kan worden gewijzigd met een enkele hendel op de handgreep. Beide modellen hebben een robuust, kettingbestendig chassis en een verstevigde helmstok. De pallettruck met schaarlift M10 X / XE kan een maximale last van 1000 kg dragen en heffen.

eigenschappen

Vanaf een werkhoogte van 400 mm schuiven kleine bouten rechts en links onder de aandrijfwielen op de vloer en stabiliseren de truck wanneer deze geparkeerd staat. Dit betekent dat de truck niet slingert wanneer de operator zware voorwerpen op de pallet legt of als de lading verschuift. Een brede stuurknuppel beschermt de handen tegen verwondingen. Een slipvrije kunststof coating op het handvat zorgt ervoor dat de bestuurder de stuurboom stevig vasthoudt.

 • Stabilisatoren tijdens hoog heffen
 • De brede stuurknuppel beschermt de handen
 • Antisliphandvatten

De M10 X / XE maakt vele taken eenvoudiger met zijn schaarlift. De operator kan een pallet tot een maximale hoogte van 800 mm optillen en kan daarom in een verticale positie werken en zijn rug beschermen. Werk wordt nog eenvoudiger gemaakt met de elektrische liftaandrijving in model M10 XE, omdat zware hefbewegingen op de dissel worden geƫlimineerd. Beide modellen kunnen met weinig kracht worden getrokken en gemanoeuvreerd, omdat de wielen een lage rolweerstand hebben.

 • Schaarhoogwerker voor comfortabele werkhoogten
 • Elektrische liftaandrijving in de M10 XE
 • Lage rolweerstand

De operator kan met de M10 X-XE werken op een ideale werkhoogte en dus sneller. Om het oppakken en plaatsen van de pallets te versnellen, heeft de pallettruck kleine opneem- en neerlegrollen op de uiteinden van de vork. De puntige vorktanden zijn ook gemakkelijker in te voegen in krimpfolie. De compacte palletheftruck kan snel en gemakkelijk door smalle gangpaden en nauwe ruimtes worden gemanoeuvreerd.

 • Terugtrek- en uittrekrollen
 • Goede manoeuvreerbaarheid
 • Puntige vorktanden

Met deze truck hoeft u zich geen zorgen te maken over slijtage of onderhoud: het robuuste, kettingbestendige stalen chassis en de versterkte helmstok zijn ontworpen voor jarenlang continu gebruik. Zelfs de hoogwaardige aandrijfwielen en laadrollen slijten nauwelijks. De batterij in het XE-model zorgt voor lange werkcycli zonder pauzes voor onderhoud: hij hoeft pas na 50 werkuren te worden aangesloten.

 • Ketting chassis zonder ketting
 • Versterkte helmstok
 • Lange laadtijden in het XE-model

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Lift
M10X 1.0 (t) 715 (mm)
M10XE 1.0 (t) 715 (mm)

optiesoptional equipment

Vork variaties

Als alternatief kan de M10 X / XE worden uitgerust met een grotere vork op 680 x 1150 mm.

Wielen en rollen

Linde biedt aandrijfwielen en lastrollen gemaakt van polyurethaan. Het materiaal is stil, zeer duurzaam en heeft goede roleigenschappen. Er is ook een M10 X / XE met een enkel stuurwiel.