Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

P-MATIC Krachtige robottractor

Veelzijdig ladingtransport in alle bedrijfsgebieden

De autonome Linde P-MATIC elektrische trekker met bestuurdersplatform is ontworpen voor lastoverbrenging in werkruimtes met beperkte ruimte. Het kan sleepbelastingen tussen 3000 en 5000 kilogram verplaatsen. Typische toepassingen in magazijnen en industriële bedrijven zijn de levering van productiematerialen, de verwijdering van afvalproducten en het ophalen van grotere ladingen. De sleeptrekkers vormen, of ze nu als afzonderlijke voertuigen of als deel van een autonome vloot worden gebruikt, een integrale schakel in de toeleveringsketen – van productie tot leveringsgebied. De veelzijdige en robuuste voertuigen hebben krachtige, onderhoudsvrije aandrijfmotoren met een hoog koppel.

eigenschappen

Dankzij het intelligente veiligheidssysteem verzamelt de Linde P-MATIC-trekhaak optisch gegevens over de werkomgeving en reageert deze adaptief. Met behulp van laserdetectoren en een 3D-camera herkent het systeem op betrouwbare wijze bewegende en stationaire obstakels. Vervolgens past het zijn snelheid overeenkomstig aan of blijft het stationair totdat de persoon, vrachtwagen of ander obstakel wordt verwijderd of de bewakingszone verlaat. Hierdoor kan de technologie de best mogelijke productiviteit combineren met de best mogelijke veiligheid. Twee noodknoppen, waarschuwingsgeluiden en knipperende lampjes vervolledigen de veiligheidskenmerken van de P-MATIC.

 • Optische omgevingherkenning
 • Gecombineerde laser- en cameratechnologie
 • Optimale snelheidsregeling
 • Akoestische en visuele waarschuwingssystemen

Het gebruikte navigatiesysteem vereist geen extra laserreflectoren of sporen in de vloer en is daarom flexibel en schaalbaar. Of het nu als een enkel voertuig is of als onderdeel van een vloot, de P-MATIC kan eenvoudig worden aangepast aan de bedrijfsomstandigheden ter plaatse. Het is eenvoudig om communicatie te realiseren met geautomatiseerde faciliteiten, zoals deuren en rollenbanen, en om het voertuig te integreren met magazijnbeheer of ERP-systemen via de besturingssoftware. Bovendien is het met de P-MATIC mogelijk om snel te schakelen tussen automatische en handmatige bediening.

 • Centraal uitgelijnd sturen
 • Navigatie zonder infrastructuur
 • Kan eenvoudig worden omgeschakeld naar handmatig
 • Communicatie met geautomatiseerde faciliteiten

Met de Linde P-MATIC trekker kunnen alle voertuiggegevens op een servicelaptop worden gelezen en daar met softwaretools worden geanalyseerd. Als alternatief kan het voertuig op afstand worden bewaakt en geregeld via een computergestuurde diagnostische functie. De P-MATIC is ontworpen met het oog op een hoge operationele beschikbaarheid. Dat betekent dat alle elektronische servicecomponenten gemakkelijk toegankelijk zijn. Bovendien wordt de sleeptrekker aangedreven door Linde's eigen onderhoudsvrije driefasetechnologie, die minimale stilstandtijd voor onderhoud garandeert.

 • Digitaal diagnostisch hulpmiddel
 • Op afstand bestuurde inspectie
 • Onderhoudsvrije driefasenaandrijving

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Accuspanning / nominale capaciteit (5 uur) Rijsnelheid, met / zonder lading
P-MATIC 5.0 (t) 24 / 460/500 (V)/(Ah) 8/8 (max. 7.2/-) (km/h)

optiesoptional equipment

Linde BlueSpot ™

Rijstrookwaarschuwingsapparaat Linde BlueSpot ™ Verbetert de veiligheid tijdens het gebruik omdat de LED-spot de vorkheftruck geluidloos zichtbaar maakt.

Gel batterij

De P-MATIC kan ook worden geleverd met een gel-batterij. Het lekt nauwelijks, hoeft niet te worden geventileerd en kan in een gesloten toestand worden opgeladen.

Koordverlenging

Op verzoek kan de autonome P-MATIC-trekker ook worden geleverd met een verlengsnoer van drie meter voor de oplader, waardoor de ruimtelijke flexibiliteit bij het opladen van de batterij toeneemt.

Gordijnlaser

Als onderdeel van zijn veiligheidsvoorzieningen kan de P-MATIC optioneel worden uitgerust met zijwaarts gerichte 2D-gordijnlasers om de bedrijfsveiligheid te verbeteren wanneer deze wordt gebruikt in gebieden die worden bezocht door andere vrachtwagens en mensen.

Hulphoorn

De P-MATIC trekker kan optioneel worden uitgerust met een extra, luidere hoorn. Dit zorgt voor veiligheid in operationele gebieden met veel lawaai.