Over KHB

Een verhaal over groei

Na een aantal jaar sleutelen aan heftrucks besloten Maurits Foets en zijn echtgenote Danielle Peeters om in 1985 een eigen bedrijf op te richten.

Het Kempens Heftruckbedrijf zag dus in de midden jaren 80 van de vorige eeuw het eerste levenslicht in een tot atelier omgevormde schuur in Langdorp.

KHB startte met één heftruck en één oude vrachtwagen en een niet te onderschatte portie visie, zelfvertrouwen en overtuigingskracht van de oprichters.

Al zeer snel groeide KHB in zijn activiteiten en werd er gezocht achter goede technici om de groei van het bedrijf te ondersteunen alsook de kwaliteit aan de klanten te blijven garanderen.

Deze eerste technici zijn tot onze tevredenheid tot op heden nog sterkhouders in ons team.

KHB bleef groeien waardoor de locatie Langdorp als zeer snel te klein bleek, ons team was reeds uitgebreid tot een tiental personen en er was dus duidelijk nood aan een grotere locatie.

In 1998 besloten Maurits en Danielle over te gaan tot een grote investering en dit in de vorm van het bouwen van een industriegebouw in de KMO zone in Webbekom te Diest.
 

KHB verhuisde met man en macht in de Nieuwjaarsperiode van 2000 en zette zo de toon voor een nieuwe succesrijke periode.
 

Sindsdien groeide KHB op een razendsnel tempo en dit in de eerste plaats te danken aan gemotiveerde medewerkers en een gedegen management.
 

In de periode 2004-2005 bleek KHB wederom uit zijn voegen te treden wat resulteerde in een plaatsgebrek in de werkplaats en het ontbreken van voldoende stockageruimte voor onze uitgebreide vloot.

Het bouwen van een extra industriegebouw aansluitend aan de bestaande gebouwen van KHB bracht soelaas, de trend van expansie werd wederom verdergezet.
 

Eind 2007 besliste het management het bedrijf Couwberghs Frans NV alg. ondernemingen over te nemen.

Couwberghs Frans NV is gespecialiseerd in het verhuren, verkopen en het onderhouden van zware machines en werktuigen voor de grond –en wegeniswerken en waterwerken.

Het team van Couwberghs bestaat uit een twintigtal werknemers en een uitgebreide vloot waaronder graafmachines, wielladers, enz. …
 

In 2010 werd het Kempens Heftruckbedrijf door Trends Gazellen uitgeroepen tot snelst groeiende onderneming van Vlaams-Brabant.

KHB is heden een gevestigde waarde in de verhuursector en is een gezonde referentie en aanspreekpunt voor het versterken van uw vloot zowel in de vorm van korte als lange termijnverhuur, verkoop, enz. …

 

2012 is zeer positief ingezet, KHB blijft al zijn diensten professionaliseren om steeds progressie te blijven maken.

Wij zoeken steeds naar nieuwe teamleden die zich willen aansluiten bij het positieve verhaal van KHB.
 

Bij KHB zit je op de juiste plaats indien je zoekt naar een samenwerking waarin kwaliteit, hulpvaardigheid en betrouwbaarheid centraal staan en uiteraard rekening houdend met het economisch aspect.