Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

E60 – E80 Elektrisch Power Pack

Elektrisch vermogen voor zware belasting

De krachtige E60 – E80 elektrische vorkliftmodellen van Linde zijn ontworpen voor het efficiënt en veilig hanteren van zware lasten tot 8.000 kilogram. De vorkheftrucks worden aangedreven door twee krachtige driefasige AC-motoren geïntegreerd in de compacte as met onderhoudsvrije remmen. De elektronische voertuigbesturing en de nauwkeurig bedienbare bedieningselementen zoals de Linde Load Control en de dubbele pedaalbediening zorgen voor de perfecte interactie tussen mens en machine. Het energiemanagementsysteem van Linde draagt ook bij aan de hoge kosteneffectiviteit van de grote elektrische heftrucks.

eigenschappen

Veiligheid is van het grootste belang bij lasten met een gewicht tot 8000 kilogram. Het beschermende dak van de elektrische vorkheftrucks E60 - E80 combineert met het frame van de cabine en vormt zo een grote beschermende zone voor de bestuurder. Het gebruik van ingekapselde hefmastprofielen zorgt voor een goed zicht tijdens het hanteren van lasten en de automatische parkeerrem garandeert de ultieme veiligheid, zelfs bij het werken op hellingen. Bovendien zijn de veiligheidskenmerken van deze serie aangevuld met redundante bedieningselementen, elektronische tractiecontrole en hoge restbelastingscapaciteiten, terwijl een laag geluidsniveau bijdraagt aan de bedrijfszekerheid.

 • Systèmes de sécurité en standard
 • Protection des conducteurs, des charges et de l'environnement
 • Garde-conducteur robuste et zone de sécurité fermée
 • Composants offrant une visibilité optimale et des niveaux sonores bas
 • nombreux systèmes de sécurité optionnels départ usine et en rattrapage

Efficiënt, meestal zonder banden werken met een vorkheftruck op het hoogste prestatieniveau vereist een hoog bedieningscomfort. Daarom zijn alle besturingscomponenten van de E60 - E80-modellen direct rondom de bestuurder geplaatst en kunnen ze intuïtief worden bediend. De bestuurder versnelt en verandert de rijrichting met behulp van de dubbele pedalen, en alle bewegingen van de mast worden gevoelig uitgevoerd met de vingers die de bedieningshendels van de Linde Load Control in de armleuning integreren. Dit vermijdt onnodige en fysiek inspannende bewegingen. De stoel en de armsteununit zijn op verschillende manieren instelbaar. Bovendien zijn de mast en de as losgekoppeld van de aandrijfas en het bestuurderscompartiment door rubberen lagers, zodat schokken en trillingen niet worden overgedragen aan de bestuurder.

 • Ergonomische lay-out van alle bedieningselementen
 • Efficiënte dubbele pedaalaandrijving
 • Gevoelige besturing van alle mastfuncties via Linde Load Control
 • Individueel verstelbare eenheid bestaande uit armleuning en zitting

Voorwaarde voor het effectief hanteren van zware lasten met de elektrische vorkheftrucks E60 - E80 is de perfecte interactie tussen de krachtige aandrijfcomponenten en het bedieningsconcept, bestaande uit Linde Load Control en de dubbele pedaalbediening, die zorgen voor de precieze en snelle bediening van alle bewegingen van voertuig en hefmast. In het hart van de aandrijving bevindt zich de compacte as met twee krachtige, geïntegreerde draaistroommotoren, onderhoudsvrije remmen en krachtwerktuigen die direct op de as zijn gemonteerd. De trucks zijn standaard uitgerust met de Linde Curve Assist. In bochten stelt het systeem de rijsnelheid in afhankelijk van de stuurhoek. De prestatiekenmerken van de truck kunnen worden aangepast aan de specifieke toepassingsvereisten via instelbare rijdynamiek in drie stadia.

 • Automatische snelheidsaanpassing in bochten
 • Optimale coördinatie van aandrijf- en regelsysteem
 • Nauwkeurige dubbele pedaalbediening
 • Laad de lading met de vingertoppen
 • Individueel aanpasbare rijdynamiek

Elektrische vorkheftrucks zijn uitzonderlijk betrouwbaar dankzij de volledig ingekapselde aandrijving en hefaandrijving en de klassieke elektrische bestrijdingsbeveiliging van Linde, en watergekoelde precisieonderdelen garanderen een hoge beschikbaarheid, zelfs onder extreme omstandigheden. Extreem lange onderhoudsintervallen zijn de visitekaartjes van de E60 - E80 R-modelseries. Dit komt omdat de gehele aandrijfas - inclusief de driefasige motoren, reductiekast en oliebadschijfremmen - en de mast- en kantelcilinders volledig onderhoudsvrij zijn. De eerste algemene service hoeft pas na 1000 bedrijfsuren te worden uitgevoerd en de hydraulische olie hoeft pas na 6000 uur te worden vervangen. Met hun gemakkelijk toegankelijke servicedelen zijn de trucks ontworpen om ononderbroken gebruik te garanderen.

 • Lange onderhoudsintervallen
 • Alle componenten gemakkelijk toegankelijk
 • Belangrijke onderdelen onderhoudsvrij
 • Encapsulated drive

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Afstand loadcentrum
E60 6.0 (t) 600 (mm) 16 / 16 (km/h)
E70 7.0 (t) 600 (mm) 16 / 16 (km/h)
E80 8.0 (t) 600 (mm) 16 / 16 (km/h)
E80/900 8.0 (t) 900 (mm) 16 / 16 (km/h)

optiesoptional equipment

Achterlaadtoegang

Durch den Ladezugriff auf die Rückseite des Gabelstaplers können die Lastwagen für ein noch einfacheres Laden ausgestattet werden. Dieser Zugang verfügt über eine aktive Entlüftung.

Extra hydraulica

De truck kan worden uitgerust met één, twee of drie extra hydraulische circuits, waarmee de aansluiting en bediening van andere apparatuur mogelijk is.

Polycarbonaat scherm

Een robuuste beschermende polycarbonaatgrille kan worden gemonteerd om het dak van de bestuurderscabine te beschermen tegen beschadiging en krassen.

Glazen cabinedak

Een transparant stuk gepantserd glas kan worden geïnstalleerd om beter zicht naar boven te krijgen.

Joystickselectie

Het instrumentenpaneel kan worden geleverd met een keuze aan joysticks voor afzonderlijke functies en een enkele multifunctionele joystick.