Gespecialiseerd in material handling van LINDE en TOYOTA

L06 – L16 AC SLANK EN KRACHTIG

KLEINE DRAAIENDE RADIO VOOR EEN OPTIMALE MANUELE VERMOGENHEID

De palletcontainers met tegengewicht van de L06 – L16 AC zijn een effectieve handlingoplossing als er te weinig ruimte beschikbaar is om een vrachtwagen te gebruiken of als de transportafstand te kort is voor de elektrische vorkheftruck. De machinist profiteert van eenvoudig sturen en een kleine draaicirkel. Automatische snelheidsbeperking bij het nemen van bochten en een goed zicht op de last door de mast zijn extra veiligheidsvoorzieningen. Het slanke chassis is sterk en torsiebestendig.

eigenschappen

Het helmstokontwerp beschermt de handen van de bestuurder. Alle belangrijke bedieningselementen kunnen met handschoenen worden bediend. Tegelijkertijd zorgt een automatische snelheidsvermindering voor stabiliteit in bochten. Bestuurder en lading worden niet in gevaar gebracht. Als de bestuurder de noodstopknop activeert, remt het interne transportmiddel in overeenstemming met het laadgewicht. En last but not least: gestuurde chassisvormen en de diepgetrokken onderkant van het chassis beschermen de machinist tegen blessures.

 • Ergonomische stuurknuppels met handbescherming
 • Automatische snelheidsbeperking bij het nemen van bochten
 • Elektro-hydraulische, proportionele noodrem
 • Afgeronde vorm zonder scherpe randen
 • Diepgetrokken chassisrand

Alle bedieningselementen zijn zo ingesteld dat ze intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien wordt de hefmast zeer nauwkeurig bestuurd met behulp van de helmstok. Deze combinatie maakt de werkdag eenvoudiger. Hetzelfde geldt voor het huidvriendelijke materiaal van de handgrepen. Het zorgt voor een aangename en slipvrije werking. De afgeronde chassisvorm, de vrijzichtmast en de brede, diepe opbergvakken helpen de machinist productief te werken.

 • Besturingselementen zijn gerangschikt om intuïtief en gebruikersvriendelijk te zijn
 • Handvatten van huidvriendelijk materiaal
 • Zichtbare mast
 • Afgeronde chassisvorm zonder scherpe randen

Korte afstanden, gesloten magazijnen: onder deze uitdagende omstandigheden zorgen de palletwals met contragewicht voor hoge wegligging. Daarom hebben ze een proportioneel OptiLift-systeem. Hiermee is de laadverwerking nauwkeurig en gevoelig. De bestuurder kan de helmstok en alle heffuncties ook volledig intuïtief bedienen. Ladingen in voorraad plaatsen en ze ook uit de voorraad halen, is snel en eenvoudig. De krachtige 3 kW AC-motor en het smalle chassis maken het werken onder uitdagende omstandigheden gemakkelijk.

 • Krachtige driefasige motor van 3 kW
 • Elektrische, soepele besturing
 • Gevoelige, nauwkeurige en veilige laadverwerking
 • Intuïtieve bediening van de helmstok en alle heffuncties

Het digitale multifunctionele instrumentdisplay met alarmfunctie, serviceweergave, batterijstatus en bedrijfsurenteller informeert de operator over alle belangrijke machineparameters. En servicemonteurs profiteren van de CAN-busverbinding: na het aansluiten van een laptop kunnen alle machinegegevens worden uitgelezen en geanalyseerd. Alle machinecomponenten die relevant zijn voor service zijn gemakkelijk toegankelijk. De onderhoudsvrije, vocht- en stofbestendige driefasige motor verhoogt de beschikbaarheid van de palletstapelaar.

 • Digitaal multifunctioneel display
 • CAN-busverbinding voor het uitlezen van de machinegegevens
 • Machineonderdelen die relevant zijn voor onderhoud zijn gemakkelijk toegankelijk
 • Onderhoudsvrije, vocht- en stofbestendige driekringsmotor van 3 kW

Technische fiche

Model loadcapaciteit/Lading Afstand loadcentrum Lift Accuspanning / nominale capaciteit (5 uur) Rijsnelheid, met / zonder lading
L06AC 0.6 (t) (EN) 1924 (mm) 1924 (mm) 24 / 230 (V)/(Ah) 6 / 5 (km/h)
L10AC 1.0 (t) 1924 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) 6 / 5 (km/h)
L12AC 1.2 (t) 1924 (mm) 24 / 460 (V)/(Ah) 6 / 5 (km/h)
L16AC 1.6 (t) 1924 (mm) 24 / 460 (V)/(Ah) 6 / 5 (km/h)

optiesoptional equipment

Houder voor barcodelezer en dataterminal

De ergonomische pasvorm van de compartimenten maakt het werk efficiënter en maximaliseert de verwerkingscapaciteit. Speciale houders geschikt voor verschillende dataterminals en barcodelezers.

Beveiliging tegen koude opslag tot -35 ° C

De koelhuisbeveiliging garandeert volledige beschikbaarheid en prestaties van de palletstapelaar tot minus 35 graden Celsius.

Laad de rugleuning

De laadrug stabiliseert de lading wanneer de lastdrager omhoog wordt gebracht, zodat deze niet naar achteren kan glijden

Liftsnelheid Booster

Voor toepassingen met een hoge hefsnelheid is er een optionele hefsnelheid-booster om de hefsnelheid met 40 procent te verhogen.

Kantelbare mast (+ 1 ° / - 6 °) (beschikbaar op L10 / 12/16 Ac)

De kantelbesturing van de hefmast is perfect voor het transport van pallets, rollen en dozen. Er is een keuze tussen eenrichtings- en tweerichtingskanteling. De eenrichtingsbesturing regelt de voorwaartse kanteling en helpt bij het laden. De tweewegregeling maakt ook achterwaartse kanteling mogelijk, waardoor het transport van veel transportgoederen eenvoudiger wordt. De kanteling maakt het moeilijker voor de goederen om te schuiven en de lading kan niet naar voren vallen tijdens het remmen.

Laterale vervanging van de batterij (3 & 4 Pzs)

De laterale vervanging van de batterij met rollagers maakt snelle veranderingen mogelijk voor gebruik in meerdere diensten. Wanneer u lateraal een batterij verwisselt met behulp van een rollenbaan in het batterijvak, helpt een hendel het batterijwisselsysteem om de batterij op een mobiele of vaste standaard te trekken

Zachte landingsfunctie voor het vorkenbord

De Soft Landing-functie voorkomt een schokkende beweging bij het neerzetten van de lading en alle bijbehorende schade. Hij verlaagt automatisch de liftsnelheid voordat hij de vloer bereikt en stelt de lading zachtjes in.

Verticale batterijwissel (5 Pzs in L16 Ac)

Onderhoud en batterijveranderingen kosten veel tijd. Er zijn meerdere opties om de batterij te vervangen. Naast de standaard verticale verandering, kan de machine ook worden uitgerust met een rollenbaan in het batterijcompartiment voor optionele zijwisseling en een hendel voor het batterijwisselsysteem. De batterij kan eenvoudig op een mobiele of vaste batterijhouder worden getrokken.